Aquestes son algunes receptes amb nap negre que ens va passar la Montserrat Miralles de Santa Pau:
EL NAP NEGRE DE MUNTANYA
El Nap negre és una varietat de nap de pell negre i carn
blanca, molt típica de zones de muntanya. Es una verdura d’hivern, ja que
aguanta molt bé al fred. Aquesta varietat és molt dolça i molt gustosa, fet que
fa que sigui molt apreciat com acompanyament de plats de carn que es mengen a
l’hivern com els peus de porc i l’ànec.
El nap porta vitamina C, fibra ( molt adequada pel
restrenyiment) i un munt de minerals com potassi, calci, fòsfor, iode i sodi.
Si es menja cru, ajuda a digerir i netejar les dents.
Trinxat de Nap negre i Col
Aquest plat ja era conegut pels grecs i romans, que després
s’ha substituït per les patates.
Es bullen les dues verdures i després es fregeixen amb oli
d’oliva verge, fins que queden ben trinxades.
Nap negre amb formatge blau
Es pela el nap, es parteix per la meitat i amb llesques es
fica al forn (aproximadament uns 30 minuts). Cap al final de cocció si posa el formatge blau i es gratina.
Karakia – Amanida de nap negre Plat de cuina balcànica.
Peleu i ratlleu els naps. Deixeu-ho en remull uns quants
minuts i després escorreu-ho. En un bol es barreja el nap ratllat, mató i
iogurt natural. Remeneu-ho de pressa perquè quedi tot ben barrejat i deixeu-ho
reposar a la nevera fins el moment de servir.
Aquesta amanida serveix tant d’entrant com d’acompanyament
d’un plat principal.
Nap negre fregit
Es pela i es talla a tires igual com si fem patates
fregides. Un cop fregit si tira la sal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada